Robert Capa - Kissé elmosódva
4.5 (2)

Robert Capa:
Kissé elmosódva

Emlékeim a háborúból (füles kartonált)

 • Kiadó: Park Kiadó
 • Szállítás: 1-3 munkanap
 • Oldalak száma: 242
 • ISBN: 978-963-355-038-0
 • Nyelv: magyar
 • Kiadás éve: 2013
 • Borító: füles kartonált
 • Fordító: Sárközy Elga
 • 3 500 Ft helyett 20% kedvezménnyel csak: 2 800 Ft
 • Az ár az általános forgalmi adót (ÁFA) tartalmazza.

Robert Capa: Kissé elmosódva


„A valóságot megírni mindig nagyon nehéz, így hát az igazság kedvéért megengedtem magamnak, hogy néha egy kicsit túllépjek rajta vagy egy kicsit eloldalazzak mellette. Ennek a könyvnek minden eseménye és szereplője a képzelet szülötte, de van valami köze az igazsághoz is.”

Ezekkel a szavakkal ajánlotta könyvét az olvasók figyelmébe 1947-ben a legendás fotóriporter, Robert Capa. Az eredetileg filmforgatókönyvnek készült írás valójában egy szerelmi történet, melyet át- meg átszőnek Capa második világháborús haditudósítói munkájának eseményei – pergő cselekményével, szellemes és humoros párbeszédeivel valóban filmvászonra kívánkozik. De sokat elárul az eleinte írónak készülő, világvándor fotósról is, akiről már életében tudták ismerői: bármily hihetetlen kalandokba keveredjék, bármennyire közel kerüljön is a halálhoz, számára a valóság még mindig nem elég érdekes. Vérbeli mesemondó volt, szellemes társalgó, csak úgy ontotta a remek sztorikat. Imádták őt a nők, hírességek vették körül, mint például nagy szerelme, Ingrid Bergman, vagy a barátai Steinbeck, Hemingway, John Huston, Billy Wilder és Picasso. 

 A Kissé elmosódva című, stílusában itt-ott Rejtő Jenő-i ízeket felvonultató háborús memoárt a szerző több mint száz, fekete-fehér fotója illusztrálja. 

 Robert Capa (1913-1954) magyar származású fotóriporter és haditudósító 1936-ban a spanyol polgárháborúban készített, A milicista halála című fotójával vált világhírűvé. 1941 és 1945 között az amerikai hadseregben volt haditudósító, az olasz- és németországi hadszíntereken, a szicíliai és normandiai partraszállásról készült híres felvételei a Life-ban és a Collier’sben jelentek meg. 1947-ben többekkel megalakította a ma is működő Magnum fotóügynökséget, melynek haláláig elnöke volt. Utolsó riportját az indokínai harcokról készítette. A vietnami Thai Binhben aknára lépve vesztette életét. Tekintélyes hagyatékából (felvételeinek száma 70 ezer körül mozog, s egyre újabbak kerülnek elő) 88 fotó ma a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum tulajdonában van.

A könyv a 2006-ban megjelent első kiadás utánnyomása, új borítóval és kisebb formátumban.

Robert Capa: Kissé elmosódva című könyv részlete

A könyv részletét pdf formátumban lehet olvasni, lapozni, tetszés szerint nagyítani vagy kicsinyíteni, az ehhez szükséges leggyakrabban használt program, az Adobe Reader ingyenesen letölthető erre a linkre kattintva.

 1. Várdombi Judit 2012-12-12 11:02:53

  Nem is tudom mi a lenyűgözőbb? A fényképei, a bohém élete, az írói vénája, a humora, a sármja, vagy a személyisége összességében. Számomra mind elbűvölő, elképesztő egy ember. Mire a könyv végére értem már a sírás kerülgetett, hogy a Föld számára miért csak oly rövid ideig adatott meg ez az ember. Lenyűgöző könyv.

Hozzászólás írása

A véleményezések csak moderálás után jelennek meg. Az e-mail címet kérjük megadni - nem adjuk közre az oldalon, harmadik félnek nem továbbítjuk és kéretlen levelet sem küldünk.

Ajánlott könyvek: