<a href='http://parkkiado.hu/szerzo/torok-andras.html'>Török András</a> - Budapest könyv
3.9 (29)

Török András:
Budapest könyv

avagy Simplicissimus szerint a világ

  • Kiadó: Park Kiadó
  • Szállítás: 1-3 munkanap
  • Oldalak száma: 540
  • ISBN: 9789633552421
  • Nyelv: magyar
  • Kiadás éve: 2016
  • Illusztráció: színes és fekete-fehér illusztrációkkal
  • Borító: füles kartonált
  • 4 500 Ft helyett 20% kedvezménnyel csak: 3 600 Ft
  • Az ár az általános forgalmi adót (ÁFA) tartalmazza.

Török András: Budapest könyv


Felújított kiadás 2015-2016

Ez a könyv arra való, hogy átadja a szülővárosérzést minden nem budapesti magyarnak, éljenek Magyarország határain belül vagy kívül. Érdeklődő, különböző mértékben tájékozott olvasóit bevezeti az építészettörténetbe, a vizuális és kulináris tudományokba és sok más haszontalan dologba. Tárgya nem több és nem kevesebb, mint a város- és életszeretet. Budapestet egyszerre kezeli műtárgynak, jó barátnak, élettérnek, élvezeti cikknek, büszkélkedni- és szörnyülködnivalónak. Kedves olvasók, sose felejtsék: ez a város nem csak a budapestieké.

„Mindentudó könyv Török András ciceronéja, tökéletes eszköz „a 125 éves metropolis teljes körű élvezetéhez”. Fogadjanak el azonban mégis egy jó tanácsot tőlem: csak ezzel felszerelkezve ne merészkedjenek túl a Nagykörúton.”
N. Kósa Judit, Népszabadság, 1998

„Könyvedet remeknek és igen olvasmányosnak találtam, s a helyenként felbukkanó „fecsegés”, „belterj”, barátoknak bókolás nekem is kedves gyöngém, l. összes műveimet.”
Térey János szerzőhöz írott levele (írógéppel, az ékezetek kézzel javítva), 2000

„Talán Szerb Antal gyönyörűséges könyve, a Budapesti kalauz Marslakók számára 1935-ös megjelenése óta nem jelent meg ennyire egyéni útikönyv a piacon. Szerb eredetileg a Nyugatnak írta azt az esszét, amelyre a könyve épült, amely mulatságos és gyöngéden ironikus szerelmi vallomás Budapestről – s ebben osztozik vele Török majd fél évszázaddal későbbi könyve. (…)
A legtöbb útikönyvet kívülállók írták kívülállóknak, bármit állítanak is a kiadók a hátsó borítókon. Török könyve a ritka kivételek egyike; bennfentes írta bennfenteseknek és kívülállóknak egyaránt.”
Nicholas Parsons, HOLMI, 2006

Török András: Budapest könyv című könyv részlete

A könyv részletét pdf formátumban lehet olvasni, lapozni, tetszés szerint nagyítani vagy kicsinyíteni, az ehhez szükséges leggyakrabban használt program, az Adobe Reader ingyenesen letölthető erre a linkre kattintva.

Hozzászólás írása

A véleményezések csak moderálás után jelennek meg. Az e-mail címet kérjük megadni - nem adjuk közre az oldalon, harmadik félnek nem továbbítjuk és kéretlen levelet sem küldünk.

„Ez a könyv mindenképpen kiemelkedik a városról szóló irodalomból. Egyrészt, mert különösen személyes, barátságos hangvételű. Másrészt, mert látszik benne egy városát, annak legtágabban értett kultúráját és azon belül saját világát, életformáját szerető, majdhogynem megszállott ember bámulatra méltó lelkesedése. Harmadrészt, mert rengeteg hasznos és különleges információt tartalmaz, nem csak és nem is elsősorban a szokásos tudnivalókat, hanem – és ez a legnagyobb érdeme – mást és máshogyan, mint ahogy egy átlagos útikönyvben vagy várostörténeti szakmunkában várható. És mi minden van még!” Károlyi Csaba, Élet és Irodalom 

„Nagyon szeretek utazgatni, már amikor van rá lehetőségem, és rengeteg útikönyvet elolvastam már...ám mindegyikből hiányzott valami...valami plussz, amit most megtaláltam Török András könyvében, és attól tartok, hogy ettől kezdve ez a kötet lesz a zsinórmérték, és ha a mércét nem üti meg az útikönyv, ami a kezembe kerül, már nem is fogom jónak érezni...” Azt mondom olvasni jó blogja a könyvről

„Addig is: utcát Töröknek! Mert ezzel a kötettel máris többet tett Budapestért, mint az egész városházi marketingbrancs, évek hosszú sora alatt.” Berkó Pál, 168 Óra

„Nem csekély dolog, ha valaki még életében városi legenda lesz. Török Andrásnak sikerült. Némelyik idegenvezető kolléga hencegett, hogy neki megvan az 1998-as Nagy Budapest Könyv – de ezt még senki nem látta nála, igaz, nem is merte elvinni magával városnézésre. Egyszóval a most boltokba került Budapest könyv előző kiadásaira úgy tekintettem, mint Móra hősei a ludvércre: mindenki beszél róla, de csak a lángját látták imbolyogni a láp fölött. De egyszer eljön mindennek a feltámadása, eljött ennek is. Végre olvasható. Bármily különös, Csokonaira emlékeztetett legelőször is. Ahogy Vitéz a csikóbőrös kulacshoz, úgy írt Török szerelemdalt Budapesthez.” Bedő István, Olvassbele.com

Beszélgetés Török Andrással a Cilvil Rádióban (ide kattintva meghallgatható)

Ajánlott könyvek: