Aczél Endre – Török Péter - Acélsodrony – Sport
5 (5)

Aczél Endre – Török Péter:
Acélsodrony – Sport

1962–1989

  • Kiadó: Park Kiadó
  • Szállítás: 1-3 munkanap
  • Oldalak száma: 508
  • ISBN: 978-963-530-973-3
  • Nyelv: magyar
  • Kiadás éve: 2012
  • Illusztráció: színes és fekete-fehér fotókkal
  • Borító: keménytáblás
  • 4 500 Ft helyett 20% kedvezménnyel csak: 3 600 Ft
  • Az ár az általános forgalmi adót (ÁFA) tartalmazza.

Aczél Endre – Török Péter: Acélsodrony – Sport


Részlet Vitray Tamás ajánlásából:

„Szívem szerint nem ajánlanám ezt a könyvet. Nem én! Ha tehetném… (vigyázat, váratlan fordulat!), minden, sportot és olvasást szerető embernek „kötelező olvasmányává” tenném. [...] Azt hiszem, egy szaklektor – aki ezúttal lehettem – ritkán kerül olyan helyzetbe, hogy a gondjaira bízott művet akkora élvezettel olvassa, mint az nekem megadatott. Titkon még azt is gyanítom, hogy akinek csak úgy véletlenül kerül a kezébe, ám a sporthoz különösebb érdeklődés nem fűzi, az is megkaphatja a „fertőzést”. Végül, bocsássanak meg, adnék egy tanácsot a leendő olvasónak: csemegézve olvassa! „Csak úgy” nyissa ki akárhol, és olvasson egy fejezetecskét. Csukja be a könyvet, és nyissa ki másutt, ismét egy részre. És így tovább… Majd legközelebb, ha ideje engedi, megint néhányat hasonló módon. Állítom, hogy így még élvezetesebb. De mi legyen, ha elkezdi szépen rendesen olvasni, és – ami könnyen bekövetkezhet – nem tudja letenni? Akkor ha befejezte, kezdje újra elölről a fenti módszerrel. Nagy passzió!”


1973 (részlet a könyvből):

Vízilabda Puskás „fűszerrel”

Úszók és a „Mester”

nemek háborúja teniszben

A „santiagói” botrány

80 oldalas képmelléklettel!

Aczél Endre – Török Péter: Acélsodrony – Sport című könyv részlete

A könyv részletét pdf formátumban lehet olvasni, lapozni, tetszés szerint nagyítani vagy kicsinyíteni, az ehhez szükséges leggyakrabban használt program, az Adobe Reader ingyenesen letölthető erre a linkre kattintva.

Hozzászólás írása

A véleményezések csak moderálás után jelennek meg. Az e-mail címet kérjük megadni - nem adjuk közre az oldalon, harmadik félnek nem továbbítjuk és kéretlen levelet sem küldünk.

„Az Acélsodrony a Klubrádió egyik múltidéző műsora, mely minden alkalommal a tárgyalt korszak különös kaeidoszkópját adja. Komolyan, mégis könnyed stílusban, a fontosat nem mellőzve, de a kevéssé ismert, meghökkentő vagy tréfás epizódokat kiemelve mesél az éppen tárgyalt korról. Bár ezúttal is a rádióból megismert párost tüntették fel szerzőnek, alighanem most Török Péter nevét kellene elsőként említeni. Ahogy Aczél is írja: Török olyan ember, akinél többet fociról, bokszról, kosárlabdáról jégkorongról e hazában keveset tudnak. Ráadásul ismeri a sztorikat, a kicsi háttértörténeteket, az érdekességeket.” Trencsényi Zoltán: NDK-s úszónők és egyéb férfiak. Népszabadság Könyvszemle

Aczél Endre kiváló stílusa és Török Péternek a témában láthatóan kimeríthetetlen tudása különleges elegyet hozott létre. Így nem lett egy újabb, száraz sportalmanach, képekkel, hanem igazi, jó értelemben vett sztorizóskönyv született. Csiszolt és felismerhető aczéli stílussal megírt, háttér információkat, apró extrákat felvonultató könyv született, melyben egyéni megvilágításba helyezték még az unalomig ismert eseményeket is. Valahogy mindig kiderül olvasás közben, hogy nem lehet eleget tudni az eseményekről, Török Péter hozzá tud tenni még valamit. Végtelenül szórakoztató és érdekes olvasmány. Jó ötlet volt, Booklány szereti...” Booklány olvas

Ajánlott könyvek: